ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

във „Винекс Славянци” АД

Настоящата Политика за поверителност е изготвена в съответствие с Регламент 2016/679 (Общ регламент за защита на данните/Регламента), Закон за защита на личните данни (ЗЗЛД) и подзаконовите актове по прилагането му, ръководствата и насоките на Комисията по защита на личните данни (КЗЛД) и Работната група по чл. 29 (след 25.05.2018 г.- на Европейския комитет по защита на данните.

„Винекс Славянци” АД гарантира неприкосновеността на личността и личния живот, като осигурява максимална защита на личните данните за физическите лица.

 

Кой обработва и носи отговорност за личните данни?

„Винекс Славянци” АД е търговското дружество, регистрирано в Търговския регистър към Агенцията по вписванията с ЕИК 102073336, което събира, обработва и съхранява лични данни при условията на тази Политика за поверителност.

„Винекс Славянци” АД е администратор на лични данни по смисъла и Закона за защита на личните данни (ЗЗЛД).

Можете да се свържете с нас на адреса ни на управление:

с. Славянци, 8460

телефони: +3595571/4500, +3588/9219086;

e-mail: office@vinexbg.com

 

„Винекс Славянци” АД не предлага попълване на електронна форма за контакт на уебсайта си.

            

Какви данни, за какви цели и на какво правно основание обработваме лични данни?

 

  1. „Винекс Славянци” АДсъбира, обработва и съхранява следната група лични данни на физически лица или представители на юридически лица:
    • Идентификационни данни – три имена, ЕГН;
    • Данни за контакт – пощенски адрес, телефон, елекронен адрес;

„Винекс Славянци” АД НЕ събира и НЕ обработва чувствителни лични данни разкриващи расов или етнически произход, политически възгледи, религиозни или философски убеждения, генетични данни, биометрични данни и др.

 

Личните данни, които „Винекс Славянци” АД събира, обработва и съхранява се отнасят за физически лица или представители на юридически лица за които:

 

  1. Обработването е необходимо за изпълнение на задължения по договор, по който физическото лице или представител на юридическото лице, за което се отнасят данните е страна, както и за действия, предхождащи сключването на договор и предприети по негово искане:
  • сключване на трудов или граждански договор;
  • сключване на договор за отдаване под наем или покупка на земеделска земя;
  • договори свързани с производствената и търговската дейност на дружеството;
  • облигационни взаимоотношения с акционери на дружеството;

 

  1. Личните данни се събират за конкретни, точно определени от закона цели, обработват се законосъобразно и добросъвестно и не могат да се обработват допълнително по начин, несъвместим с тези цели. Правните основания за събиране, обработване и съхранение на лични данни са:
  • Кодекс на труда;
  • Закон за данъците върху доходите на физическите лица;
  • Кодекс за социално осигуряване;
  • Търговски закон;
  • Закон за задълженията и договорите;
  • Закон за приватизация и следприватизационен контрол;
  • Правилник за вписванията, Наредба 6 /2000г. за условията и реда за регистрация на договори за аренда;

 

  1. Обработването е необходимо за упражняване на законовите правомощия на „Винекс Славянци” АД да предоставя лични данни на Публични органи – НАП, НОИ, Инспекция по труда, Съд и Прокуратура, Банкови институции за управление на плащанията, МВР и др.

Как съхраняваме и обработваме личните данни?

 

„Винекс Славянци” АД съхранява и обработва лични данни в електронна среда и на хартия. Освен това „Винекс Славянци” АД поддържа база данни с лични данни в различни софтуерни приложения, които работят в защитена среда.  Достъп до личните данни, които обработва „Винекс Славянци” АД, имат само тези служители, които имат нужда от такъв достъп за постигане на горепосочените цели или за които законът изисква това.

 

За какъв срок се съхраняват личните Ви данни?

 

С цел гарантиране на неприкосновеността на личността и личните данни, и съобразно задълженията като администратор на лични данни „Винекс Славянци” АД води регистри за обработка и съхранение на лични данни:

  • Регистри за лични данни по трудови и облигационни правоотношения за срок от 50 години;
  • Регистри за лични данни по търговски и счетоводни взаимоотношения за срок от 10 години;
  • Регистър на акционери със срок за съхранение – безсрочно;

 

Защитени ли са личните данни?

 

„Винекс Славянци” АД осигурява и поддържа подходящи технически и организационни мерки за защита на лични данни срещу неправомерен достъп или незаконосъобразно използване и/или срещу тяхното идентично загубване, изменение, разкриване, достъп и/или повреждане или копиране. Тези мерки имат за цел да осигурят продължителна защита и неприкосновеност на личните данни.

 

Какви са правата на лицето чиито лични данни се обработват?

 

При условията на Регламент 2016/679 и Закон за защита на личните данни, лицето има следните права:

  • Право на достъп;
  • Право на коригиране;
  • Право на изтриване (право „да бъдеш забравен”);
  • Право на възражение;

 

Лицето може да възрази в писмена форма с писмо до „Винекс Славянци” АД на горепосочения адрес.

 

Тази политика за поверителност на „Винекс Славянци” АД влиза в сила от 02.05.2018год. и всички свързани с нея промени ще бъдат оповестявани на сайта на дружеството и всички офиси на фирмата.